गुर्दे के स्वास्थ्य में सुधार और क्रिएटिनिन के स्तर को कम करने के लिए 20 खाद्य पदार्थ ( गुर्दे के रोगियों के लिए भोजन ) :
गुर्दे के स्वास्थ्य में सुधार और क्रिएटिनिन के स्तर को कम करने के लिए 20 खाद्य पदार्थ ( गुर्दे के रोगियों के लिए भोजन ) :
1) Cauliflower: फूलगोभी
2) Blueberries: नीलबदरी
3) Strawberries: झरबेर
4) Cherries: चेरी
5) Red grapes: लाल अंगूर
6) Garlic: लहसुन
7) Olive oil : जतुन तेल
8) Red cabbage : लाल पत्ता गोभी
9) Red bell peppers : लाल शिमला मिर्च
10) Onions: प्याज
11) Radishes: मूली
12) Pineapple: अनानास
13) cranberries : क्रैनबेरी
14) raspberries : रास्पबेरी
15) Mulberry : शहतूत
16) Sea Bass : समुद्री बैस
17) Apples : सेब
18) watermelon : तरबूज
19) egg whites : अंडे सफेद
20) Bulgur : मोटा पिसा हुआ गेहूँ , दलिया एक अवधी व्यंजन है।यह बहुत ही पौष्टिक व्यंजन है.
DISCLAIMER: All information provided on the Website is provided for personal and informational purposes only. Neither are the meal plans or nutrition information intended to be understood as putting forth any cure for any type of acute or chronic health problem. You should always consult with a competent, fully licensed medical professional when making any decisions regarding your health.
No comments